Menu

Subsidie

Ontdek de voordelen van warmtepompen met subsidie

Bij Dijkstra Airconditioning maken we het nog aantrekkelijker om over te stappen op een warmtepomp. Wist je dat je subsidie kunt ontvangen bij de aanschaf van een warmtepomp? Het enige waar je op moet letten, is het energielabel. Je komt in aanmerking voor subsidie als je kiest voor een warmtepomp met energielabel A++ of hoger. Deze subsidie maakt de overstap naar een duurzame warmtepomp extra voordelig.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een innovatieve oplossing voor het verwarmen en koelen van je huis op een energiezuinige manier. Het haalt warmte uit de omgeving en gebruikt dit om je huis te verwarmen, waardoor het minder energie verbruikt dan traditionele verwarmingssystemen.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

De hoogte van de subsidie hangt af van het type warmtepomp en het vermogen. Hier zijn enkele voorbeelden van subsidiebedragen voor warmtepompen met een geschikt vermogen voor veel huizen:

  • Hybride Warmtepomp (4 kW, energielabel A++): € 2.550
  • Volledige Warmtepomp (8 kW, energielabel A++): € 3.150
  • Bodemwarmtepomp (6 kW, energielabel A++): € 4.425

Daarnaast zijn er subsidies beschikbaar voor ventilatiewarmtepompen, warmtepompboilers en pvt-panelen.

De exacte subsidiebedragen verschillen per type warmtepomp en energielabel. Bovendien ontvang je in 2024 € 225 extra subsidie als je kiest voor een warmtepomp met energielabel A+++. Voor gedetailleerde bedragen per apparaat kun je de meldcodelijst raadplegen op rvo.nl.

Voorwaarden voor subsidie

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  • De warmtepomp moet vermeld staan in de Meldcodelijst warmtepompen van RVO.
  • De warmtepomp moet nieuw zijn en geïnstalleerd zijn door een erkend bedrijf.
  • De subsidie is alleen geldig voor woningen in Nederland, waarvan je de eigenaar bent en waarin je zelf woont (of gaat wonen).
  • De factuur en het betaalbewijs moeten op jouw naam staan.
  • Je moet de subsidie aanvragen binnen 24 maanden na installatie van de warmtepomp.
  • Combineer je de warmtepomp met een isolatiemaatregel? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een hogere subsidie. Bekijk hiervoor de voorwaarden voor isolatiesubsidie.

Voor meer informatie en officiële voorwaarden kun je terecht op www.rvo.nl. Ook voor het aanvragen van de subsidie en een handig stappenplan kun je daar terecht. Vergeet niet dat je een DigiD nodig hebt om de subsidie aan te vragen.

Let op: Vanaf 2024 geldt de subsidie alleen nog voor warmtepompen met energielabel A++ of hoger. Er geldt een overgangsregeling als je in 2023 een warmtepomp hebt gekocht met een lager energielabel, maar deze pas in 2024 wordt geïnstalleerd. Raadpleeg de website van RVO voor meer informatie over deze wijzigingen.

Dijkstra Airconditioning

Voor alle soorten ruimtes bieden wij de juiste apparatuur, voor kantoren, winkels, restaurants maar ook voor in huis hebben we voor u een compleet assortiment airconditioning apparatuur.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend advies of een offerte aan!

Aanvragen